返回列表 發帖
一早醒來,不覺竟已9點何時變得如此貪睡?
假如我醒,我拒絕洗腦
縱使我醉,我仍拒絕洗腦

一早醒來,不覺竟已9點何時變得如此貪睡?
newguy 發表於 2010-9-16 09:44

早晨爛瞓豬!

可以 sleep in 真係幸福!

2072# Jennifer@lp
你都可以 叫你個BF勤力D工作就得
假如我醒,我拒絕洗腦
縱使我醉,我仍拒絕洗腦

2072# Jennifer@lp
你都可以 叫你個BF勤力D工作就得
newguy 發表於 2010-9-16 10:20

我唔會咁殘忍!

你有冇養貓?

早上好!

咁睇黎123供股有別於上次005供股, 供股權不能買賣, 我都係想供, 睇長線嘛!

你地大戶應該比我深思熟慮, 聽完經紀見解記得單聲俾我知呀! ...
Jennifer@lp 發表於 2010-9-16 07:47

經紀說, 123供股權不可買賣, 即是供與不供兩個選擇, 這樣的安排是123的母公司想趁此機會達到增持123的目的, 被視為中性偏好消息。
相看兩不厭  只有漁翁山

經紀說, 123供股權不可買賣, 即是供與不供兩個選擇, 這樣的安排是123的母公司想趁此機會達到增持123的目的, 被視為中性偏好消息。
康城黃 發表於 2010-9-16 12:17

明白!

我會供!

明白!

我會供!
Jennifer@lp 發表於 2010-9-16 12:21

現價比供股價折讓14%, 如果股價在接下來的9個交易日(9月30日,即除權前最後一個交易日)股價能站上1.9元之上, 折讓超過15%, 非常吸引,絕大多數股東都會供股。也正是這一原因, 大家都不願意沽貨以保供股權, 股價壓力減輕,股價很有可能穩步上升, 如比預期升得快, 可沽掉, 放棄供股。 待除權後因股數大增, 沽售較大, 屆時再行買進。
此是一己之見, 僅供參考。

現價比供股價折讓14%, 如果股價在接下來的9個交易日(9月30日,即除權前最後一個交易日)股價能站上1.9元之上, 折讓超過15%, 非常吸引,絕大多數股東都會供股。也正是這一原因, 大家都不願意沽貨以保供股權, 股價壓力減 ...
康城黃 發表於 2010-9-16 23:30

謝謝你的意見, 我會留意!

謝謝你的意見, 我會留意!
Jennifer@lp 發表於 2010-9-16 23:34

客氣啦, 你這兩天比較忙?

客氣啦, 你這兩天比較忙?
康城黃 發表於 2010-9-16 23:37

都唔係呀, 為何咁問?